Menü
Műemlékvédelem; Építéstörténeti kutatás; Családi ház tervezés; Energetikai tanúsítás Műemlékvédelem,családi ház tervezés, energetikai tanúsítvány
Műemlékvédelem; Építéstörténeti kutatás; Családi ház tervezés; Energetikai tanúsítás

2013-tól új építési törvény

 

2013-tól új építési törvény és építési szabályzat az energiahatékonyságért és a megújuló energiák felhasználásáért

2013-tól új építési törvény és építési szabályzat az energiahatékonyságért és a megújuló energiák felhasználásáért


2012.09.04. 13:42:26Szolnoki Natasa
40 fő megtekintette a cikket 63 alkalommal.

Új építési törvénnyel együtt új építési szabályzat lép életbe 2013. január 1-től! Az építéshez szükséges anyagokat úgy kell megválasztani, hogy azenergiafelhasználás a lehető legkisebb legyen - többek között ezt is előírja az új országos építési szabályzat. A tervezés során mindig meg kell vizsgálni a megújuló energiák felhasználásának lehetőségét - áll az országos településrendezési és építési követelményekről szóló kormányrendelet módosításában.

Nyugati szomszédaink – csak úgy, mint megannyi másban – az energiahatékonyság valamint az energiával való gazdálkodás területén is néhány lépéssel előbbre járnak hazánknál. 2003-ban indult egy program Németországban, az EUREM (European EnergyManager) Energiagazdász program, mely az energia kérdésének összetettségét, komplexségét emeli ki. Vagyis azt, hogy egy vállalat vagy intézmény működésének esetében a leginkább energiahatékony megoldás megtalálásához nem elég csupán egy területen jó szakembernek lenni. Az energiafogyasztás csökkentésének, vagyis a felesleges energiafogyasztás elkerülésének érdekében olyan szakemberekre van szükség, akiknek betekintésük van valamennyi az energiafogyasztást érintő területre.

Az energiagazdászok koordinálásával elvégzett beruházások nagymértékben csökkentik a vállalat/intézmény/önkormányzat energiafogyasztását, így eredményezve jelentős költségmegtakarítást számukra. A Németországból indult kezdeményezés mára már világszerte számos országban ismert és elismert, s rengeteg vállalatot/intézményt segített energiahatékonyabb, környezet- és pénztárcakímélőbb működéshez.



Forrás: http://zoldtech.hu/cikkek/20120828-EUREM

vissza

Kapcsolat

Energetikai tanúsítás:

06-30/445-9965

Műemlékvédelem, építészet: 

06-20/974-0923

Értékbecslés:

06-20/9491-532

E-mail: pecs3depitesz@gmail.com