Kapcsolat

Energetikai tanúsítás:

06-30/445-9965

Műemlékvédelem, építészet: 

06-20/974-0923

Értékbecslés:

06-20/9491-532

E-mail: pecs3depitesz@gmail.com

Új passzívház-komponensek:

 

Új passzívház-komponensek: műemléképületekhez is van már nyílászáró - Termékadatbázis - Összefoglaló a 16. Nemzetközi Passzívház Konferenciáról (3.)

2012.05.10.

Remek, informatív összeállítást készített Sariri-Baffia Enikő, okl. építőmérnök, energetikai szakértő, passzívház minősítő és oktató a 16. Nemzetközi Passzívház Konferenciáról. A beszámlót PassREg: megújuló energiás passzívház régiók az EU-ban - Csúcstakarékos középületek címmel találják a Green Press Blogon.
Mint arról a mérnöknő beszámolt: számos új terméket mutattak be a 16. Nemzetközi Passzívház Konferenciához kapcsolódó szakkiállításon. Egyebek mellett olyan passzívház-minőségű ablakot, amely  ránézésre nehezen különböztethető meg a műemlék épületekről ismert nyílászáróktól. A kiemelkedő hasonlóság miatt a műemlékvédelmi hatóságok engedélyezik a beépítését. Häusler  Energate HistoricLine

Sok új, passzívházhoz alkalmas termékminősítés született az elmúlt évben. Többek között egy tolóajtó, mely a kiváló hőszigetelése mellett eleget tesz a magas légtömörségi követelményeknek is. pro Passivhausfenster - Smartwin sliding




Több nagyméretű szellőztető berendezés kapott passzívház-komponensi minősítést az elmúlt év során, melyek 300-2400 m³/h teljesítménnyel rendelkeznek, mindegyikük legalább 83%-os hővisszanyerésű. 
forrás: mek.hu
vissza