Kapcsolat

Energetikai tanúsítás:

06-30/445-9965

Műemlékvédelem, építészet: 

06-20/974-0923

Értékbecslés:

06-20/9491-532

E-mail: pecs3depitesz@gmail.com

Értékesebb az ingatlan, ha készült energetikai tanúsítvány

 

"Megkérdezettek 60 százaléka szerint értékesebb az ingatlan, ha készült energetikai tanúsítvány, és kimutatták, hogy gyorsabban talált vevőre az ingatlan is."

2012.01.19.

"Az elemző szerint a vevők érdeklődnek iránta, mert a tanúsítvány tíz évig érvényes, így egy esetleges későbbi eladásnál nem nekik kell gondoskodniuk róla. Másrészt Rutai szerint a vevők egyre inkább szeretik tudni, hogy mennyibe kerül majd az általuk kinézett lakás fenntartása. Így tapasztalatuk szerint egy hasonló paraméterű lakásnál akár döntő érv lehet a jó energetikai besorolás.

 

A Belügyminisztérium szerint is piaci előnyt jelent a jó energetikai minőségű ingatlanok esetében az energetikai tanúsítvány, és kutatásokra hivatkoznak. Idéznek egy lengyel felmérést, mely szerint a megkérdezettek 60 százaléka szerint értékesebb az ingatlan, ha készült tanúsítvány, és kimutatták, hogy gyorsabban talált vevőre az ingatlan is. Hollandiában nem tapasztaltak rövidebb eladási időt, de negyvenezer energetikai tanúsítvánnyal rendelkező épületet érintő vizsgálat szerint mintegy hatezer eurós többletet tudtak elérni jó energetikai besorolás esetén."

Forrás: origo.hu 2012.01.16.

vissza